LIGE NU:

SÅDAN: Første OL-medalje til Nordjylland

En fantastisk præstation i finalen blev fredag belønnet med en olympisk bronzemedalje til Anne Dsane Andersen og makkeren Lærke Rasmussen.

De er begge OL-debutanter, men det har ikke forhindret dem i at gå fuldstændigt uimponeret til værks ved De Olympiske Lege i Rio.

Anne Dsane Andersen og Lærke Rasmussen sikrede fredag eftermiddag Danmark sin tredje olympiske medalje, da de roede sig ind på en tredjeplads i roformen toer uden styrmand og dermed sikrede sig olympisk bronze.

De har roet utrolig flot i både kvart- og semifinale, men det var nok alligevel de færreste, der havde spået dem til at få en medalje i finalen.

Men det var lige præcis, hvad der skete. Roerne var lige fra start med helt fremme i ro-feltet, der blev ført fra start til slut af den engelske båd.

Men de danske piger blandede sig lige til det sidste, og længe lignede det faktisk, at de sågar kunne få sølvet. En stærk slutspurt fra New Zealand henviste dog Anne Dsane Andersen og Lærke Rasmussen til en tredjeplads.

Men det er de nok fuldstændig ligeglade med, for de har overrasket alle med dagens resultat.

Og ikke nok med at det er Danmarks tredje medalje ved De Olympiske Lege, det er samtidig den første medalje vundet af en nordjysk atlet, da Anne Dsane Andersen oprindeligt er fra Aalborg og har roet i Roklubben Ægir.

Tillykke piger.