LIGE NU:

Sag om Mathias' førtidspension skal gå om

Et rygte i byen Terndrup kan få afgørende betydning, når Rebild Kommune skal afgøre, om en ung invalideret mand kan få førtidspension.

19-årige Mathias Søndergaard lever til daglig med stærke smerter, efter en BMX-ulykke i 2011. Alligevel siger et rygte i byen, at han passer et job som avisbud. Det rygte kan have haft indflydelse på en afgørelse i kommunen.

- Jeg går ikke med aviser. Jeg kan ikke engang klare min egen hverdag, siger Mathias Søndergaard.

TV2/Nord har tidligere fortalt, at Rebild Kommune vil have Mathias tilbage på arbejdsmarkedet, selv om lægerne siger, at det ikke kan lade sig gøre. Mathias Søndergaard har søgt om førtidspension, men kommunen mente, at han ikke var berettiget. Han har foreløbigt fået et 5-årigt ressourceforløb.

Sagen skal nu gå om, for afgørelsen kan bygge på, at alle i sagsbehandlerteamet havde hørt rygtet om, at han var avisbud. Det fortæller viceborgmester Allan Busk.

- I Rehab-teamet sidder syv voksne personer, som alle sammen sidder med tanker i baghovedet om, at der verserer et rygte om, at Mathias er avisdreng, samtidig med at han er så syg. Så kan det jo ikke undgå at have indflydelse på sagsbehandlingen, siger viceborgmester Allan Busk fra den Sociale Fællesliste i Rebild Kommune.

Efter Allan Busk gik ind i sagen, har teamet altså indvilliget i at genbehandle sagen. Men det er stadig ikke godt nok, mener Allan Busk.

- Det er jo ikke godt nok, for dem der har siddet og afgjort den første indstilling, det er de samme mennesker, der nu skal afgøre, efter han bliver partshørt omkring rygtet. Det skriger jo til himlen! Det er helt Anders And, siger Allan Busk.

For hovedpersonen selv har forløbet været svært.

- Det er hårdt, for det tager mange kræfter. Og man bruger mange kræfter for at kæmpe, siger Mathias Søndergaard.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra formand Henrik Christensen fra arbejdsmarkedsudvalget i Rebild Kommune.