Salling udvider

01:19

Stormagasinet Salling i Aalborg udvider. 2500 ekstra kvadratmeter bygger Salling til. Den udvidede udgave vil stå klar til julehandlen. Foto: Tommy Hald

1 af 2

Salling i Aalborg, der er byens ældste varehus, er lige nu i gang med at blive udvidet og renoveret til den helt store guldmedalje.      

10 år der gået fra de første ideer, til byggeriet kunne gå i gang. I mellemtiden har finanskrisen dæmpet kundernes købelyst, men det betyder ikke at varehuset fortryder den store ombygning.

-Det havde vi gjort alligevel, for det er jo en form for fremtidssikring. Vi skal være sikre på, at vi om 20 til 30 år også kan præsentere et flot stormagasin, siger Michael Deleuran, stormagasinchef i Salling til TV2/NORD.
 
Varehuset bliver udvidet med en ekstra etage, på fløjen ud mod Nytorv, på 2500 m2. Herefter skal resten af varehuset renoveres. Samlet pris knap 200 millioner kroner. Salling blev bygget i starten af 60?erne, og var et af de første varehuse der fik rulletrapper.
 
-Det var en hel sensation med rulletrapperne. Folk kunne ikke forstå trinene blev af når de kørte ned i gulvet, siger Ole Mou, teknisk chef i Salling til TV2/NORD. 
 
Enkelte steder er både gulv og inventar stadig fra den dag varehuset åbnede i 1964. I sengetøjsafdelingen er der slidt hul i de gamle gulvplader.
 
-Kunderne har gået her i mange, mange år. Pladerne er så tynde så de er kun en halv millimeter tyk. De trænger i den grad til at blive udskiftet, siger Ole Mou, teknisk chef i Salling til TV2/NORD.
 
Efter planen skal det nye varehus stå kla til julehandlen.

Forsiden lige nu