LIGE NU:

Samarbejde skal skabe mindre ledighed

Et større samarbejde på tværs af kommunerne i Nordjylland skal få endnu flere i job.

I Nordjylland skal kommunerne og erhvervslivet være bedre til at arbejde sammen på tværs af kommunerne. Det mener Dansk Industri i Nordjylland. Jobudviklingen i Nordjylland er skæv i dag, hvilket betyder, at der er masser af arbejdsløse akademikere i Aalborg, imens der mangler faglærte og specialister i Vendsyssel og Himmerland.

- Det er et paradoks, at de har arbejdsløse akademikere rendende rundt i Aalborgs gader, mens vi døjer med at rekruttere visse typer af medarbejdere heroppe i Vendsyssel. Vi bør i fællesskab kunne sikre et bedre match. Det handler om at flere unge skal vælge de rigtige uddannelser, og vi skal motivere dem til at søge jobs uden for Aalborg, siger Richard Fynbo, der er formand for Dansk Industri Vendsyssel.

Arbejdsløsheden inden for nogle typer kandidater er væsentligt højere i forhold til andre kandidater, hvor der mangler færdiguddannede. Det har fået Dansk Industri Vendsyssel og Dansk Industri Aalborg til at anbefale, at man bør udfordre de unge på deres uddannelsesvalg.

- Når vi kigger i ordrebøgerne, er det helt klart, at der bliver brug for at kunne rekruttere flere ingeniører og flere med en række forskellige erhvervsfaglige uddannelser. Det er klart, at vi har brug for folk med alsidige kompetencer, men med den ubalance vi ser imellem kommunens ledighedsstatistik og vores fremtidige rekrutteringsbehov, er det helt oplagt, at der skal gøres noget, siger Dansk Industri Aalborgs formand, Peter Rindebæk.

Begge formænd ønsker, at både kommunerne i Nordjylland og erhvervslivet skal tage fat i opgaven i fællesskab. Derudover er det også vigtigt, at styrke indsatsen for at få kvalificeret arbejdskraft fra andre dele af landet og fra udlandet.