En sambagruppe dropper Aalborg Karneval

Sambagruppe dropper Aalborg

For meget druk gør, at aalborgensiske Poco Loco vælger Københavns karneval frem for Aalborgs.

Der er for meget byfest, og for lidt samba over Aalborgs karneval. Derfor vælger den aalborgensiske sambagruppe Poco Loco at deltage i Københavns karneval fremfor Aalborgs. Det oplyser DR Nordjylland.

Sambagruppen har ellers deltaget i de første 29 karneval i Aalborg, men formand Bjørn Larsen og compagny rejser i år til København.

- De sidste mange år har vi kun optrådt otte minutter i Kildeparken efter optoget, og den optræden er druknet mellem de mange fulde mennesker, siger Bjørn Larsen.

I København er der anderledes fokus på gruppernes optræden. Almindelige mennesker har ikke adgang til optoget, og grupperne får masser af lejlighed til at vise deres evner på flere scener i Fælledparken.
København besøges i år af 21 internationale karnevalgsgrupper - i Aalborg er tallet kun otte.

- Vi vil hellere have få dygtige grupper, end mange mindre dygtige, siger karnevallets talsmand Jacob Risgaard. Han fortæller at de otte grupper suppleres af fem lokale grupper og 150 sækkepibe-musikere fra Highland Games i Nørresundby samt 600 elever fra kulturskolens kunsthold.

De får ekstra spilletid allerede i aften, hvor alle grupper som noget nyt præsenteres i Aalborgs midtby. Og det tiltag er godt for samba-stemningen og gruppernes indtryk af karnevallet i Aalborg, siger Bjørn Larsen.

- Det er vigtigt at grupperne kommer i centrum, hvis det skal være attraktivt at komme til Aalborg, siger Poco Locos formand, der lover at hans samba-gruppe også deltager i karnevalet i Aalborg næste år, hvor de to store danske samba-fester ikke afvikles samme dag.

Ud over Aalborg og København er der også karneval i denne weekend i både Gøteborg og Berlin.