LIGE NU:

Samkørsel hitter: Vi kører gerne med fremmede

GoMore er det moderne tids svar på at tomle, og det hitter blandt nordjyderne.

61-årige Jens Korsgård kører hver dag mellem sin bopæl i Thisted og arbejdspladsen i Nørresundby, og han tager gerne passagerer med, der skal samme vej.

- Jeg synes, det er hyggeligt at have mennesker med op at køre. Man får en masse historier, man ellers ikke ville have fået, fortæller Jens Korsgård.

5 dage om ugen kører han den lange rute mellem sit hjem og Aalborg Kommunes Skole- og Kulturforvaltning i Nørresundby, hvor han arbejder som bygningskonstruktør. Og de fleste dage slår han en kørelejlighed op på den private samkørselstjeneste GoMore, hvor han tilbyder et lift.

quote Det er nemt, og så er det også hyggeligt at køre med andre, som man kommer til at tale med. Og så er det billigere, end hvis jeg skulle tage bussen

Rasmus Krogsager, bygningskonstruktør, Aalborg

- Det er jo godt for miljøet, og det betyder også noget for mig, at vi kan sidde flere i bilen, så vi ikke forurener mere end nødvendigt, siger Jens Korsgård.

Der er flere og flere nordjyder, der benytter sig af GoMore. I 2010 var der 189 lift i landsdelen med samkørselstjenesten - siden da er det kun gået én vej, og sidste år toppede trenden med 43485 nordjyske lift.

Rasmus Krogsager er også fra Thisted, men bor til daglig i Aalborg. Han har kørt med Jens Korsgård et par gange, og han mener faktisk, at han med denne mulighed oftere besøger sin familie.

- Det er nemt, og så er det også hyggeligt at køre med andre, som man kommer til at tale med. Og så er det billigere, end hvis jeg skulle tage bussen, lyder det fra Rasmus Krogsager.