Samlet aktion fra SKAT, politi og fødevareregion

Det er de samme virksomheder der har uorden i tingene hos flere myndigheder på samme tid.

Fredag den 6. juni fik syv virksomheder i den østlige del af Aalborg Kommune besøg af en såkaldt Fairplay Aktion fra SKAT, Fødevareregion Nord og Nordjyllands Politi.

Aktionen rettede sig mod virksomheder med alkoholbevilling.

Ud af virksomhedernes 17 ansatte var der angiveligt fem der havde første arbejdsdag, og det vil SKAT nu kigge nærmere på.

- Folk med første arbejdsdag, har jo som regel haft sidste arbejdsdag et andet sted dagen før. Og hvis de er på overførselsindkomst, så foretager SKAT en indberetning til kommunen eller Arbejdsdirektoratet. Hvis de har "glemt" at fortælle kommune eller Arbejdsdirektoratet, at de har fået arbejdet, ja så har de et problem, fortæller fagchef Leif G. Thomsen fra SKAT i Aalborg i en pressemeddelelse.

Faiplay-aktionerne blev indført i 2004 for at øge fokus på holdningen til virksomhedssnyd, socialt bedrageri samt brugen af sort og illegalt arbejde.

- SKAT, Fødevareregionen og Politiet har fået konstateret, at vores kunder ofte er de samme. Forstået på den måde, at hvis de har problemer med SKATs regler, så har de ofte også problemer indenfor andre lovområder, forklarer Leif G. Thomsen.