Samlet opland imod Bilka i Hjørring

Ifølge en rundspørge som TV2/Nord har lavet er 10 handelstandsforeninger imod Bilka-centret.

I Hjørring er Bilka igen kommet på dagsordenen. Handelstandsforeningerne i hele Vendsyssel er nemlig bange for konsekvenserne af et nyt Bilka-center. Derfor vil en stribe af dem komme med indsigelser imod projektet i den høringsfase, der er begyndt i dag. Det viser en rundspørge, som TV2/Nord har lavet.

Blandt andet er det handelstandsforeningerne i Hirtshals, Vrå, Bindslev og Sindal, der planlægger at gøre indsigelser mod Bilka-projektet. Imens overvejer flere andre handelsstandsforeninger i byer som Brønderslev og Dybvad at gå samme vej.

- Det er et samlet opland, der er imod Bilka. Det kan man roligt sige. Jeg er ked af sådan en udvikling, for det er ikke lige det, de mindre byer har brug for, siger Jens Brændgaard, der er handelschef i Hirtshals.

Balladen om Bilka i Hjørring i stedet for A-Z har raset i årevis. Butiksejere i Vendsyssel frygter butiksdød i landsdelen, hvis den nye Bilka bliver til noget.

- Jeg tror, at det får den betydning, at der vil komme færre kunder i vores midtbyer. Jeg forstår slet ikke, at det er den udvikling, de ønsker. Det synes jeg er mærkeligt, siger Line Dam der har Photocare i Hirtshals og i Hjørring.

I dag begynder den otte uger lange høringsfase, hvor enhver kan komme med indsigelser eller kommentarer til Hjørring Kommune om Bilka-centret. Lige nu er der flertal i byrådet for at gennemføre bydelscentret. Enhedslisten og SF er imod.

- Hvis vi pludselig får en Bilka, så er jeg bange for, at så punkterer vi ballonen fuldstændig. Og så er der mange butikker, der kommer til at gå til, siger Jørgen Bing (SF) fra Hjørring Byråd.


Seneste nyt

fra Nordjylland