LIGE NU:

Sara går hver dag i en god sags tjeneste

Sara Winfeld har hevet kolleger med op af stolen og ud for hver dag at dyrke motion. Det har hun gjort, fordi det er sundt at komme væk fra hjemmearbejdspladsen - og for at være med til at samle ind til Børnetelefonen, der i disse coronatider oplever ekstra stort pres på linjen.

Sara Winfeld er ansat hos Louis Nielsen, og som så mange andre i denne tid arbejder hun hjemme. Og dermed sidder hun også ret meget ned på en stol foran en computer.

Det har hun valgt at forsøge at ændre på; og hun går nu hver morgen en tur på fem kilometer i og omkring Gjøl.

Og hun har opfordret sine kolleger til at gøre det samme - eller i hvert fald at få noget bevægelse ind i hverdagen.

- Jeg synes, vi sad så meget ned, når vi arbejder meget hjemme, og vi ved at "sitting is the new smoking", så det skulle vi gøre noget ved, fortæller Sara Winfeld - på fredagens gåtur, hvor hun har fået selskab af TV2 Nord.

Hun er initiativtager til en såkaldt challenge på arbejdspladsen, der kort og godt handler om, at man skal op og bevæge sig. 

- Vi skal røre os meget mere og få noget mere energi, siger Sara Winfeld.

Nogle kolleger går ligesom hun selv gør, andre dyrker yoga, vinterbader, laver gymnastik derhjemme - eller løber en tur.

Det er sådan set ligegyldigt, om det er det ene eller andet, det vigtigste er at bevæge sig - i arbejdstiden vel at mærke, så man kan få et kryds i den bog, der holder styr på formål nummer to; nemlig at samle ind til Børnetelefonen.

Hver tur eller aktivitet giver et kryds i bogen, og det tæller for 20 kroner, og pengene, der på den måde samles ind, bliver doneret til Børnetelefonen.

- Vi har hørt mange børn kan have det endnu sværere i denne her tid, hvor de skal være meget hjemme og ikke har mulighed for at få det frirum, de har brug for i skolen. Det har givet ekstra pres på Børnetelefonen. Det, synes vi, at vi gerne vil hjælpe med at løfte den opgave, fortæller Sara Winfeld. 

Lige nu er der 45 tilmeldte fra Louis Nielsens hovedkontor i Aalborg, og for hver medarbejder donerer Louis Nielsen penge til børnetelefonen, som har ekstra mange opkald og derfor brug for en håndsrækning her i Corona-tiden.

Den særlige velgørenheds- og aktivitetschallenge slutter om tre uger, hvorefter pengene vil blive overdraget til Børnetelefonen. 

- Jeg regner med, at vi i hvert fald når 18.000 kroner, og så håber jeg, at firmaet runder lidt op, lyder det fra Sara Winfeld.