Den 27-årige nordmand, der blev ramt af skud under en anholdelse sidste søndag i Aalbæk Havn, er nu rask nok til at blive fremstillet i grundlovsforhør. Foto: Per Frank Paulsen

Såret nordmand klar til grundlovsforhør

Den 27-årige nordmand, der blev skudt under en anholdelse i Aalbæk, er nu rask nok til at blive fremstillet i grundlovsforhør.

Den 27-årige nordmand, der sidste søndag blev såret af politiet i forbindelse med en hashsmugling i Aalbæk, er nu frisk nok til at blive fremstillet i grundlovsforhør.

Nordmanden skulle have været fremstillet i grundlovsforhør i fredags, men det blev udskudt, da han stadig ikke var kommet sig nok over de skader, han pådrog sig under skududvekslingen med politiet. Han blev såret af et skud i brystet.

En 49-årig nordmand blev dræbt og en PET-mand fra aktionsstyrken AKS blev såret, da det kom til skyderi mellem politiet og tre formodede hashsmuglere søndag aften i Aalbæk Havn.

Mandag blev både den 27-årige og en 36-årig nordmand ved Retten i Hjørring fængslet i fire uger, sigtet for omfattende hashsmugling. Den 27-årige blev fremstillet uden selv at være til stede, da har været indlagt på Aalborg Sygehus. Derfor er det først i dag, mandag, at han fremstilles for en dommer.

Han er sigtet for besiddelse af og forsøg på smugling af 250 kilo hash til Norge.

Grundlovsforhøret foregår ved Retten i Hjørring klokken 13.