LIGE NU:

SAS kan stadig få skylden

Det er for tidligt for Havarikommissionen at fastslå, om SAS-ulykkerne skyldes sjusk eller typefejl, mens SLV allerede nu frikender SAS.

Hos Havarikommissionen er de slet ikke så skråsikre som hos Statens Luftfartsvæsen (SLV), der torsdag frikendte SAS for skyld ved flyulykken i Aalborg. SLV konkluderer, at der er tale om en konstruktionsfejl, mens Havarikommissionen stadig mangler at vurdere, om der også kan være tale om sjusk med vedligeholdelsen.
- Jeg vil ikke rigtig udtale mig om, hvorvidt det er det ene eller det andet og klassificere problemets art. Det første vi koncentrerer os om er, hvad der faktisk skete. Så kommer vi efterfølgende med en række undersøgelser af, hvorfor det er sket. Det er derfor, det tager så lang tid. Jeg har slet ikke nogle konklusioner, som jeg kan sige noget om endnu, siger Havarikommissionens chef, Torkil Eriksen, til Ritzau.

At SLV så konkluderer rimelig skarpt til fordel for SAS, har Torkil Eriksen heller ikke den store lyst til at kommentere.
- Det har jeg ikke nogen kommentarer til. Vi underretter jo SLV som myndighed om, hvad vi finder, og vi har en teknisk gennemgang med dem, hvor vi går i større detaljer med det, siger han.

Det er noget nemmere for Torkil Eriksen at kommentere, hvad de præcist har opdaget indtil videre.
- Vi skriver, der er korrosion et bestemt sted, og der er et stempel, der ikke har forbindelse til det, den skal have forbindelse til. Det vil sige, at landingsstellet svinger med almindelig tyngdekraft, og det er simpelthen alt for meget til, at materialet kan holde til det, siger Havarikommissionens chef.

Om Havarikommissionen har en mening om ansvaret, må dagen efter den foreløbige redegørelse stå hen i det uvisse.
- Jeg har ikke nogen egentlig indsigt i, om det her er et vedligeholdelsesproblem eller et konstruktionsproblem. Det kan jeg ikke hjælpe dig med lige nu. Hvis jeg finder nogen, der har lyst til at sige noget mere om det her nu, så vil jeg kontakte
dig, svarer Torkil Eriksen.

def_thumb,50_percent

play Tilskuere tilbage på stadion: - Det bliver fantastisk

20_percent

play Nordjysk restauratør klar til genåbning: - Det er lige så man sitrer helt i dag

def_thumb,50_percent

play Poppen på toppen: Søren og Frederik fik ideen til aftenens store koncert

def_thumb,50_percent

play Kunder fik et chok: Rotte løb rundt på bland-selv-slik bøtter

def_thumb,50_percent

play Tilskuere tilbage på stadion: - Det bliver fantastisk

20_percent

play Nordjysk restauratør klar til genåbning: - Det er lige så man sitrer helt i dag

Til forsiden

Til forsiden