Foto: Ib William Christensen

SAS sætter prisen op på indenrigs

SAS giver indenrigsruten København-Aalborg et løft i prisen. Billetten bliver 20 procent dyrere.

Nu kommer den første prisstigning efter Cimber Sterlings krak.

Det er SAS, der sætter prisen på en billet mellem Aalborg og København op med 20 procent, skriver onlinemagasinet Check-in.dk.

Det betyder, at den billigste returbillet på ruten stiger fra 972 kroner til 1172 kroner inklusive salgstillæg. Prisstigningen slog i gennem i tirsdags.

Til sammenligning koster den billigste returbillet hos konkurrenten Norwegian 678 kroner.

Hos SAS bekræftes prisstigningen - men overfor onlinemagasinet påpeges det, at det er en generel prisstigning. Den rammer ikke indenrigsruterne men samtlige korte ruter.

- Vi ser, at der er en pæn efterspørgsel i markedet. Det har ikke noget med Cimber-konkursen at gøre, og vi er af den opfattelse, at priserne generelt er for lave, siger Per Møller Jensen, marketingsdirektør hos SAS.

Hos Norwegian er der ikke - lige nu - planer om at sætte prisen op på billetterne mellem København og Aalborg.

- Vi følger markedet, og priserne dikteres af udbud og efterspørgsel, siger Norwegians danske presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen til Check-in.dk.

Norwegian har 40 ugentlige afgange i hver retning på København-Aalborg-ruten, hvilket samlet svarer til 14.880 flysæder.

Hos SAS flyver man 48 ugentlige afgange mellem København og Aalborg. Det svarer til op imod 11.000 udbudte flysæder per uge.

/ritzau/

Hør, hvad direktøren for Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen, siger til nyheden om at SAS hæver priserne med 20 procent.