Se den flotte video: Far og søn på fototur i Nordjylland

To fotografer fra Aarhus vil med videoen gerne inspirere os til at opleve naturen her i coronatiden.

De to naturfotografer, Tommy og David Jervidal fra Aarhus, skulle i december egentlig have været i Peru og Chile for at fotografere den totale solformørkelse. Men det satte coronaen en stopper for.

I stedet besluttede de sig for at holde juleaften i et sommerhus i Saltum og bruge dagene fra den 21. til 26. december på at lave videooptagelser primært af flotte steder i Nordjylland – men også området omkring Himmelbjerget.

- Vi har en tæt tilknytning til Nordjylland. Min far har boet i Frederikshavn, og vi synes, at Nordjylland har den smukkeste natur i landet. For eksempel ved Rubjerg Knude Fyr, hvor naturen ændrer sig hele tiden, siger David Jervidal, som for to år siden blev uddannet fra filmskolen i Aarhus.

Han fortæller, at det er hans far, Tommy Jervidal, der har givet ham interessen for at fotografere.

- Min far, der er freelancejournalist, satte mig i gang med at fotografere, og vi har de seneste ti år taget på fototure sammen. Det bringer os tættere sammen, og vi udvikler et fælles sprog omkring det at fotografere, forklarer David Jervidal.

December var meget mørk og kun med ganske lidt dagslys – ikke de bedste forudsætninger, når der skal fotograferes.

- Men vi fik en rigtig fin julegave 24. december, hvor vi ved solnedgang filmede ved Rubjerg Knude Fyr, og pludselig brød lyset frem ganske kortvarigt, siger David Jervidal.

Far og søn har blandt andet filmet ved Thorup Strand, Skagen og Grenen, og ved Kandestederne hoppede David Jervidal også en tur i bølgerne, som det kan ses på videoen.

- Vi vil med vores video gerne inspirere folk her i coronatiden til at komme ud og opleve vores smukke natur, som byder mange oplevelser, siger David Jervidal.


Seneste nyt

fra Nordjylland