30 hektar skov fældes: Nu skal der være mere vild natur i Hammer Bakker

De næste tre måneder vil der blive fældet næsten 30 hektar plantet nåleskov for at gøre mere plads til vild natur i bakkerne.

Den stille idyl i Hammer Bakker vil de næste tre måneder blive forstyrret af støj fra blandt andet motorsave. Fra onsdag begynder et større træfældningsarbejde, hvor 30 hektar plantet nåleskov skal fjernes. Det sker for at gøre mere plads til blandt andet sjældne sommerfugle, vilde planter og løvtræer.

- Vi er virkelig kede af, at vi kommer til at larme mere end de fleste synes om i skovens ellers dybe stille ro de næste måneder. Især nu, hvor rigtigt mange søger ud i naturen for at få lidt adspredelse fra corona-restriktioner. Men vi håber, vores mange gæster i området kan leve med det, fordi vi gør det for at hjælpe den vilde natur, siger projektleder Svend Lassen fra Aalborg Kommune.

Giver plads til den vilde natur

Træfældningen er en del af den naturplan for området, som Naturfonden, Aalborg Kommune og Dansk Botanisk Forening har lavet.

Den nåleskov, der skal fældes, blev plantet med henblik på at bruge træet til byggeri, og der er ifølge Svend Lassen ikke meget natur i det.

- Nu skaber vi mere lys og variation, så den vilde natur kan flytte ind igen. Om et år eller to kan man opleve de mange vilde planter med blomster i mange forskellige farver og med farverige og flaksende sommerfugle og andre insekter i hobetal, hvor der tidligere var mørkt og dødt. Der kommer også flere løvtræer, som får lov at vokse op og give mad og bolig til flere dyr, planter og svampe end nåletræerne, siger han.

Projektet begynder nu for at forstyrre dyrene i området mindst muligt. De fleste dyr holder nemlig pause fra forårets og sommerens yngletid.


Seneste nyt

fra Nordjylland