LIGE NU:

Se filmen: 24 smukke timer på toppen af Danmark

Den første af to nye turistfilm, som skal sikre gæster til Toppen af Danmark i 2017, er netop blevet offentliggjort.

Hvad kan man nå på bare 24 timer på toppen af Danmark? Tilsyneladende ikke så lidt, hvis man skal tro den nye promoveringsfilm, Turisthus Nord har fået lavet for at vise, hvad Vendsyssel kan byde på.

På bare halvandet minut følger man et ungt pars oplevelser på et døgn rundt i Vendsyssel - fra Skagen over Frederikshavn, Sæby, Hirtshals, Hjørring og Lønstrup for at slutte dagen med aftenstemning og champagne i Løkken. Og der er rigeligt at bruge tid på, når man først har krydset Limfjorden. Palmestranden, Skagens Kunstmuseer, Rubjerg Knude Fyr, Vendsyssel Kunstmuseum, Nordsøen Oceanarium og surfing. 

Filmen er lavet af den ungarske filmand Csaba Labancz, som i 2015 producerede tre film for Turisthus Nord, som hver især portrætterede Skagen, Frederikshavn og Sæby. 

- I år opstod så ideen med at lave en film, som giver et samlet indtryk af, hvad vi kan tilbyde i Toppen af Danmark – med kort vej fra Nordsøen til Kattegat og de mange smukke og levende bymiljøer her i mellem, fortæller marketingansvarlig Inger Grund Petersen, Turisthus Nord.

Håbet er, at de to nye film, der  vil blive præsenteret mellem jul og nytår, vil tiltrække sig lige så stor opmærksomhed som de tidligere film om Skagen, Frederikshavn og Sæby. 

- Filmene er blevet brugt flittigt af VisitDenmark i både Italien/Frankrig, England, Holland, Tyskland, Norge og Sverige, ligesom korte versioner af filmene er brugt i Facebook-kampagner, hvor de har skabt opmærksomhed og trafik til vores websites, fortæller René Zeeberg, turistdirektør i Turisthus Nord, der betragter filmmediet som et af de vigtigste værktøjer i online markedsføring. 

- Det er helt ideelt til at præsentere de oplevelser, som naturen og erhvervet har at tilbyde. Det er simpelthen en af de vigtigste forudsætninger for salg i et marked, hvor vores målgrupper er til stede og søger inspiration til ferien online og her reagerer positivt på flotte, visuelle præsentationer, siger René Zeeberg.

Manden bag filmen ungarske Csaba Labancz, har de seneste tre år været bosat i Skagen, hvor han har lavet flere film for Turisthus Nord. Han blev alene i 2016 nomineret til tre internationale filmpriser for sin kortfilm "Lost in Georgia".

- Opgaven med at skildre de nordjyske byer er selvfølgelig helt anderledes, men for mig handler det altid både om at finde den rigtige vinkel på historien i en film – og at arbejde med stemninger - hvad enten filmen er kort eller lang, fortæller Csaba Labancz, som allerede er i fuld gang med at lave sin næste video om lokale fødevarer og gastronomi i Skagen. 

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Til forsiden

Til forsiden