LIGE NU:

Se listen her: Hvor godt klarer dit barns skole sig?

En undersøgelse stiller skarpt på, hvilket karaktergennemsnit man kan forvente at ende med som elev på bestemte folkeskoler. Vi har samlet de de nordjyske skoler, der indgår i undersøgelsen, her.

En undersøgelse fra KORA – Kommunernes- og Regionernes Analyse center – lavet på vegne af TV2 regionerne sætter fokus på, hvilket karaktergennemsnit du som elev kan forvente at få på bestemte skoler i Danmark.

Undersøgelsen omhandler ikke de nuværende elevers karaktergennemsnit, men siger i stedet noget om, hvor gode skolerne er til at hæve elevernes gennemsnit.

Vi har samlet de ti skole med det højeste gennemsnit og de ti med det laveste i listerne her. Længere nede kan du finde en samlet liste med alle de 99 nordjyske folkeskoler, der indgår i undersøgelsen.

Den skole, der scorer allerbedst i Nordjylland, er Vestbjerg Skole i Aalborg Kommune, mens den værste er Terndrup Skole i Rebild.

Længst nede i artiklen kan du finde en forklaring på metoden bag undersøgelsen.

De ti nordjyske skoler længst nede på listen:

De ti nordjyske skoler øverst på listen: 

Alle 99 nordjyske skoler, der indgår i undersøgelsen: 

Om undersøgelsen

For at finde frem til karaktergennemsnittet har KORA benyttet sig af en personprofil svarende til en gennemsnitlig elev, det vil sige en elev, der er gennemsnitlig på alle baggrundsvariable, fortæller programleder Jesper Wittrup.

Den fiktive elev er blevet kørt igennem flere modeller, der viser det forventede karaktergennemsnit på de enkelte skoler.

Jesper Wittrup forklarer, at der skal tages højde for, at der altid er en væsentlig statistisk usikkerhed ved denne type af estimater.