LIGE NU:

SE MED NU: TV2 Nord opruster den daglige nyhedsdækning

Nyhedsindslagene vil fremover blive udgivet løbende, i takt med at de bliver færdige. Det vil ske både online og på Salto. Den opgraderede udgave af Salto gik i luften tirsdag morgen klokken 6.

Tirsdag morgen klokken 6 blændede vi her på TV2 Nord op for vores helt nye satsning med friske tv-nyheder, løbende opdateret gennem hele dagen.

- Hidtil har vores tv-produktion i høj grad været rettet mod specielt vores 19.30-udsendelse, men fra i morgen vil de nordjyske tv-seere dagen igennem få friske, levende billeder serveret, siger Mikael Justesen, TV2 Nords direktør.

TV2 Nord Salto vil skifte udseende og indhold, idet man fra i morgen til enhver tid vil kunne se de seneste nyheder med friske opdateringer hele dagen igennem, med det største tryk i timerne fra 9 til ud på eftermiddagen.

Hør Mikael Justesen fortælle om TV2 Nords oprustning på nyheder:

 

Ikke kun Salto

Det er imidlertid ikke kun på Salto at nyheder og programmer vil flyde hele dagen. Det samme indhold vil kunne ses på tv2nord.dk, og man vil også kunne følge med via sociale medier, for eksempel Facebook.

- Vi vil gerne tilbyde vores brugere en markant hurtigere opdatering af nordjyske nyheder. Brugerne vil opleve, at vi sender live, når der sker noget spændende i vores region, efterhånden flere gange dagligt. Og de vil opleve, at vi i løbet af en dag leverer en opdateret nyhedspakke, sådan at man konstant kan holde sig orienteret om hvad der sker i vores region. Og i øvrigt i hele verden - for i bunden af skærmen vil TV2s nyhedstjeneste sørge for at også nationale og internationale nyheder bliver serveret, siger Mikael Justesen.

quote Vi vil gerne tilbyde vores brugere en markant hurtigere opdatering af nordjyske nyheder.

Mikael Justesen, direktør, TV2 Nord

Indholdet til den nye tjeneste skal produceres af den nuværende stab, som i løbet af de seneste par år er blevet suppleret af lokalredaktioner i Frederikshavn, Hobro og Aalborg. Men i tilgift vil TV2 Nord sende to ekstra nyhedspatruljer på gaden: Et kort nyt-hold der skal lave hurtige reportager fra små og store begivenheder i det nordjyske og derudover snart et livehold, der får til opgave at levere direkte billeder fra dagens største nyhedshistorier og liveinterviews med aktuelle personer.

Nyhedsdækningen bliver suppleret med magasin- og debatprogrammer, således at der vil være en vekselvirkning mellem de aktuelle nyheder og god underholdning - det sidste både nyproduceret og genudsendelser af de bedste programmer.

 
 

- Teknologien har givet os en hel masse nye muligheder og det har været en årelang proces, både hvad angår udvikling, uddannelse og investeringer at nå hertil hvor vi kan gå i luften med denne nyskabelse. Derfor håber jeg selvfølgelig også at den bliver taget godt imod. Det er jeg nu ret sikker på er tilfældet, for vi har løbende fået bekræftet at vores brugere meget gerne vil se med, når vi sender live. Og vi ved, at vores brugere ikke er meget for at vente på deres nyheder til klokken 19.30. De vil have dem så hurtigt som muligt. Og det kan vi levere nu, siger Mikael Justesen, der tilføjer at TV2 Nord i langt højere grad vil udnytte, at de fleste brugere har en tv-skærm med i lommen - i form af mobiltelefonen.

Flere levende billeder

- Vi vil ikke nøjes med at fortælle, hvad der sker og hvorfor. Vi vil vise det - med levende billeder. Så brugerne selv kan opleve det. Det er vores bedste bud på fremtidens nyhedsformidling, siger Mikael Justesen.

Alle kan i øvrigt uden videre følge med. De fleste nordjyder har Salto hjemme på tv-skærmen, og alle kan uden videre gå ind på hjemmesiden, og følge med der. Følger man TV2 Nord på Facebook vil man også dér kunne få de nye, nordjyske nyheder, nemlig elementer af det der bliver sendt på Salto, lives og interviews.