LIGE NU:

Se musikvideoen: Her er årets julesang fra TV2 Nord

Værterne fra TV2 Nord er i julestemning og har lavet en julesang til nordjyderne. Se og lyt til “Mon det bliver jul i nord” lige her.

Bliver det mon jul, som vi kender den? Det spørgsmål stiller værterne på TV2 Nord i årets julesang 2020.

For intet er, som det plejer – og nordjyderne har om nogen kunnet mærke konsekvenserne af coronapandemien, som i en periode betød, at borgerne i syv nordjyske kommuner skulle holde sig inden for kommunegrænserne.

Det er producer Jesper Hjersing Sidelmann, der sammen med Gregers Løvendahl Mogstad og Oliver Pape Engqvist har skrevet TV2 Nords bud på et julehit – og det har ikke været nogen nem opgave.

På Facebook kunne TV2 Nords følgere nemlig komme med forslag til indholdet i julesangen, og her skrev flere følgere, at de ikke orkede at høre mere om coronavirus.

- Man kan ikke lave en julesang i 2020 uden at røre ved corona, så det har været en balancegang. Hovedemnet har været at bringe folk tættere sammen, selvom de sidder hver for sig, og jeg håber, at seerne synes, at det er blevet en sjov og hyggelig sang, siger Jesper Hjersing Sidelmann.

Musikvideo optaget hjemme hos værterne

Netop det at være sammen hver for sig afspejles i musikvideoen. Hver vært har været i studiet alene og synge, og på grund af corona har det ikke været muligt at mødes for at optage musikvideoen. I stedet har værterne selv optaget video i privaten.

- Jeg bor alene i en lejlighed i Nørresundby, og jeg nåede flere gange at overveje, hvad naboerne mon tænkte, når jeg sad der og optog mig selv synge julesang, siger vært Morten Pedholt med et grin.

Morten Pedholt giver den gas på saxofonen.
Morten Pedholt giver den gas på saxofonen.
Foto: Brian Daugaard

Det er tredje gang, han er med i en julesang fra TV2 Nord, og han kan godt lide stemningen i årets sang.

- Jeg synes, at den er blevet rigtig god. Det er en glad julesang med et glimt i øjet og med et budskab om, at det hele nok skal gå, siger han.

- Folk trænger til at give den gas

“Mon det bliver jul i nord” er en julesang med højt tempo - det er der nemlig brug for i coronatiden, mener producer Jesper Hjersing Sidelmann.

- Folk trænger til at give den gas og feste igennem, og vi har trykket lidt hårdere på speederen denne gang og haft flere musikere på produktionen i forhold til tidligere, siger han.

En af dem, der giver den gas i julesangen, er vært Morten Pedholt, der blandt andet kaster sig over en saxofonsolo i musikvideoen. Han synes, at det er sjovt at komme ud af sin vante rolle som alvorlig vært i et tv-studie.

- Det er langt fra det, vi laver til daglig. Selvom det kan være angstprovokerende at stå i et musikstudie, har det været sjovt. Der er mange grin i at indspille en julesang, siger han.

Det er ikke første gang, værterne på TV2 Nord bytter tv-studiet ud med et musikstudie for at indspille en julesang. I 2015 blev det til sangen “Jul i Nord”:

“Jul i Nord”

I 2016 bød værterne på endnu en julesang – nemlig “Jul på toppen af Danmark”:

“Jul på toppen af Danmark”
1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

boernehave (1)

41-årig på anklagebænken: Tog flere end 1300 billeder af afklædte børn i børnehave

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

Til forsiden

Til forsiden