01:00

Se video: En ny politiskole kan være klar om et halvt år

Nordjyske kommuner kæmper endnu en gang om at få politiskolen til landsdelen. Frederikshavns borgmester Birgit Hansen er klar med en skole på et halvt år.

Adrenalien pumper, og to nordjyske borgmestre er endnu engang gået ind i kampen om at få den kommende politiskole til Nordjylland.

Først kunne den ligge hvor som helst. Så skulle den partout ligge i Herning. Og nu er der igen frit slag om placeringen af Danmarks anden politiskole, meddeler justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Dermed er ballet nu igen åbnet i forhold til kommunerne, der nu står i kø for at byde sig til.

Også flere nordjyske.  Frederikshavns borgmester, Birgit Hansen (Socialdemokratiet), er overrasket over meldingen fra ministeren, men som hun siger, Frederikshavn er klar ved havelågen!

- Det er en fantastisk mulig at kunne byde sig til. Det er dejligt at der nu er åbnet igen. Vi er klar ved havelågen. Og vi har en stor og velfungerende bygning, som vi kan have ryddet i løbet af et halvt år. Vi kan tilbyde så godt som det hele i Frederikshavn, fastslår Birgit Hansen og tilføjer:

 

- Når vi byder ind, så gør vi det seriøst, fordi vi rent faktisk mener, det er et godt bud.

Birgit Hansen understreger, at hvis politiskolen bliver placeret i Frederikshavn vil det betyde vækst for hele Nordjylland.

Og den betragtning er Brønderslevs borgmester Mikael Klitgaard (Venstre) helt enig i, selv om han helst ser den kommende politiskole får adresse i Brønderslev.

- Vi har Nordjyllands Idrætshøjskole, som er en politiforskole, og mange af dem, der går der,  er optaget på Politiskolen, så vi har alle gode folk her, siger Mikael Klitgaard.