Sejlsportsligaens DM-guld har kurs mod Nordjylland

Sejlsportsligaens DM-guld har kurs mod Nordjylland

Frederikshavn ligger helt i front ved årets Sejlsportsliga - sejlsportens svar på fodboldens superliga, der afvikles netop nu.

Ligaen sejles fra Skovshoved Havn, og der dystes om intet mindre end titlen som Danmark bedste sejlklub.

Ligastillingen før stævnet opridser ganske klart, hvad der er i vente. Helt i front på en delt førsteplads ligger Frederikshavn Sejlklub og Hellerup Sejlklub. Begge med 50 point - og med et solidt hul på otte point ned til Kerteminde Sejlklub på tredjepladsen.

Alt var derfor lagt an til en direkte Frederikshavn mod Hellerup-duel om titlen som dansk mester for sejlklubber 2016.

Men efter to dages sejladser ved sæsonafslutningen i Skovshoved er Frederikshavn Sejlklub med helt i front på en tredjeplads, mens guldrivalerne fra Hellerup Sejlklub til gengæld halser langt efter på en lavtflyvende 12. plads.

Nordjyderne har sejlet overbevisende gennem hele stævnet, og hvis det lykkedes søndag at sejle sig til guldet, så vil det være som de første, der fører ligatrofæet til Jylland - og væk fra øresundskysten.

Sejlsportsligaen startede i 2014, og er i dag landets største liga for klubhold. Der er tale om en turnering for 36 sejlklubber  fra hele landet fordelt på en 1. og en 2. division med 18 klubber i hver. Klubberne i de to divisioner møder hinanden ved fire weekendstævner i løbet af sæsonen.  Sejladserne afvikles i bådtypen J/70.

Der er seks både på banen ad gang, de sejler speed fleetraces af 12-15 minutters varighed. Det betyder, at der er tale om meget intense korte sejladser med meget høj intensitet, og mellem hver sejlads skiftes besætninger. Protester afgøres på vandet. Efter årets fjerde stævne i 1. division kåres en samlet ligavinder – og dermed en dansk mester for sejlklubber.

Dem, som ikke klarer sig så godt, altså de fem nederst placerede klubber, rykker ned i 2. division. Samtidig rykker de fem bedst placerede 2. divisionsklubber op i 1. division.  

Frederikshavn Sejlklub stiller med det faste team bestående af Kris Houman (skipper), Rasmus Melsen, Søren Steen og Rasmus Damsgaard. Nordjyderne vandt det seneste stævne i Thisted og har yderligere en anden- og en fjerdeplads fra sæsonens to første stævner.

Med den aktuelle stilling er Frederikshavn i en komfortabel FINAL 6-position, mens Hellerup ligger udenfor. Hvis ikke billedet ændrer sig, vil DM-guldet være afgjort til nordjydernes fordel allerede inden FINAL 6 søndag.

FINAL 6 kan opleves direkte, når der livestreames fra kl. 14.00  på sejlsportsligaen.dk.