Sejr kan give ny AaB-spiller

02:18

Mange TV-penge til AaB, kan give klubben økonomi til at købe en spiller. Foto: Jesper Lange

1 af 2

Weekendens kamp mod AGF kan give AaB ekstra millioner i den slunkne klubkasse til gavn for klubbens kollektiv.

At AaB halvvejs igennem sæsonen skulle være placeret på Superligaens tredjeplads var det nok kun de mest optimistiske nordjyder der havde troet på. Men holdet har overrasket positivt, og det giver nu mulighed for en tidlig julegave. Holder holdet tredjepladsen efter søndagens hjemmekamp mod AaB, så modtager holdet nemlig 8 millioner kroner i TV-bonus. Havde holdet som forventet været placeret i midterfeltet, så havde beløbet været 5-6 millioner. En forskel der kan få stor betydning.

- 2 millioner lyder ikke af meget, men som markedet er i øjeblikket, så kan du for de penge hente en norsk eller svensk spiller af høj kvalitet. Så hvis AaB beholder tredjepladsen, og ledelsen efterfølgende giver Lynge Jakobsen lidt mere frihed på transfermarkedet, så kan det gode efterår sagtens betyde, at klubben henter 1-2 nye spillere for de ekstra penge, siger fodboldekspert Michael Quereshi til TV2/Nord.

Hos AaB?s sportschef er man mere tilbageholdende med udmeldingerne, men der er ingen tvivl om, at pengene vil falde på et tørt sted.

- De fleste ved jo, at vi har et stramt budget, så et par ekstra millioner vil naturligvis altid lune. Og jeg må nok sige, at jeg ikke havde forventet det, specielt ikke efter sidste sæson, hvor vi var tæt på at rykke ud. Men stor ros til holdet og træneren, de har alle en stor stjerne hos mig, det er deres fortjeneste, siger Lynge Jakobsen til TV2/Nord.

AaB møder AGF på hjemmebane i slaget om Jylland søndag aften kl.18.00.

Forsiden lige nu