Nordjyllands Politi modtager gerne tip i sagen om tyveri af seks tons oksekød. Foto: Per Frank Paulsen (Arkivfoto)

Seks tons kød stjålet

Kødtyve gik professionelt til værk ved et stort tyveri i Hadsund.

Seks tons oksekød af bedste kvalitet er blevet stjålet fra Hadsund Kreaturslagteri på en usædvanlig fræk måde. Det oplyser DR Nordjylland.

To tyve slæbte og lastede stille og roligt den store mængde kød - ikke mindst eksportklar mørbrad og filet - ind i deres medbragte kassevogn, mens rengøringspersonalet var i fuld gang på slagteriet.
Det skete onsdag aften mellem klokken syv og otte, men først i dag fredag er kødtyvenes udbytte endelig gjort op.

- Det er bestemt ikke noget amatørarbejde, siger kriminalassistent Erling Lyngby Lauersen fra lokalpolitiet i Himmerland til DR Nordjylland. De har virkelig været cool, og de må næsten have været kendt med slagteriet på forhånd.

Ifølge slagteriets direktør kan tyvene været kommet ind ved at kravle ind gennem et transportbånd til pakkeriet eller ved at kravle ind over en lukket port, som for udluftningens skyld er udstyret med nogen gummilammeller øverst. Herefter har de så lukket porten op, og så ellers brugt en palleløfter til at transportere de mange tons kød ud til bilen, som holdt ved en rampe.

Erling Lyngby Lauersen beskriver bilen som en 3500 kilos kassevogn med spoiler på taget - en spoiler som rækker langt bagud ind over vognen.
Den er hvid og har med en last på seks tons set meget overlæsset ud. Desuden kørte den med såkaldte papegøje-nummerplader.

Nordjyllands Politi modtager oplysninger i sagen på telefon 114.

/ritzau/