Sensorer skal opløse trafikpropper

En ny nordjysk trafikløsning, som hjælper bilister med at finde den hurtigste vej til motorvejen, skal afhjælpe trafikpropper i Aalborg Øst.

Trafikpropper er et stigende problem for bilister i den østlige del af Aalborg. Nu har Aalborg Havn implementeret en ny løsning, som skal hjælpe havnens brugere væk fra havneområdet og ud på motorvejen hurtigst muligt.

- Stigende aktivitet giver stigende trængsel, og det mærker vi i form af trængsel på vejene til og fra havnen. Ofte kan du spare relativt mange minutter ved at køre den rigtige vej, og ved at give trafikanterne information omkring køretiderne kan vi gøre det lettere for dem at begå sig på havneområdet og slippe for eventuelle køer og spildtid, siger Mette Schmidt, teknisk chef for Aalborg Havn.

Løsningen på problemet er systemet BlipTrack, som er udviklet af nordjyske Blip Systems. Systemet fungerer ved, at 31 Bluetooth-sensorer, som er monteret langs vejene, måler køretiden for forskellige ruter.

Systemet er leveret til Aalborg Havn, til Vejdirektoratet og til Aalborg Kommune af rådgivningsvirksomheden COWI, som står for at konfigurere systemet og lave beregningerne, så det fungerer i praksis.

Aalborg Havn informerer på havnens hjemmeside om køretiderne på de forskellige ruter, og man har også planer om at sætte elektroniske tavler op langs vejene, som udpeger de hurtigste ruter.

- Hvis vi kan bruge teknologien til at gøre tingene lidt smartere og lidt mere intelligente, synes vi, at vi skal gøre det, siger Mette Schmidt.

Den nye trafikløsning skal være med til at løse fremtidige trafikproblemer i Aalborg Øst, hvor 13.000 ekstra biler forventes at skulle benytte vejene, når det nye universitetshospital står færdigt i 2020.


Seneste nyt

fra Nordjylland