To drenge fra Serritslevsagen flygtede for et par dage siden fra den institution, hvor de er anbragt. Billedet her er af huset, hvor familien boede i Serritslev. Huset er efter sagen revet ned. Foto: TV2/Nord

Serritslev-drenge flygtede fra institution

To drenge fra den såkaldte Serritslevsag flygtede for et par dage siden 30 kilometer på cykel fra den døgninstitution, hvor de er anbragt.

To drenge på 12 og 14 år fra den såkaldte Serritslev-sag flygtede for nogle dage siden fra den insititution, hvor de var anbragt.
 
Drengenes forældre blev i juni idømt langvarige straffe for massiv vanrøgt, mishandling m.v. mod deres ni sammenbragte børn.

Direktør Henning Risager fra børn- og ungeområdet i Brønderslev Kommune bekræfter over for BT drengenes flugt.

- Vi har allerede modtaget et notat fra institutionen, der siger, at drengene flygtede, fordi drengene havde fået nej til noget.

- Så var de taget af sted. Så vidt vi hører, har børnene det godt. Det er i hvert fald, hvad institutionen siger til os, siger Henning Risager til BT.

Det var en tidligere nabo til familien i landsbyen Serritslev, der i tirsdags blev opsøgt af de to drenge. De ankom på cykel fra institutionen 30 kilometer borte. Sammen med en jævnaldrende
dreng var de flygtet fra institutionen.

Naboen kontaktede myndighederne efter at have givet drengene noget at spise - en pizza fra fryseren og noget sodavand.

Folk fra døgninstitutionen var allerede ude at lede efter drengene, da kommunens døgnvagt fik at vide af politiet, at drengene var fundet hos naboen, skriver BT.

Naboen siger til avisen, at drengene ikke sagde meget.

- Men man flygter jo ikke fra et sted, hvor man har det godt, siger han.