LIGE NU:

Serritslev-mor anker igen tvangsfjernelse

De otte børn fra Serrtislev-sagen er tvangsfjernet de næste fire år.

Det fastslår Ankestyrelsen ifølge Nordjyske. Brønderslev Kommune forlængede i februar tvangsfjernelse af børnene til også at gælde de næste fire år.

Børnenes mor, som tirsdag blev idømt fire års fængsel for vanrøgt og mishandling af børnene, havde anket tvangsfjernelsen, men fik altså ikke medhold.

Moderen har også anket sin egen fængselsdom, ligesom faderen har anket sin dom om forvaring på ubestemt tid.

- Hun var egentlig fattet, men også ked af det, for det vigtigste for hende er simpelthen børnene lige nu, fortæller morens advokat Rasmus Hedegaard om hendes reaktion på tvangsfjernelsen.

Moderen har dog ikke tænkt sig at give op, og hun har nu anket afgørelsen til Retten i Hjørring. Ifølge Rasmus Hedegaard skyldes den fortsatte anke et håb om, at moderen bliver frifundet i Landsretten, og dermed får mulighed for at tage sig af børnene.

- Hun vil så gerne kunne vise, at hun kan være en god mor for børnene, ligesom hun var, før hun mødte faderen, siger advokaten.

Men selv hvis moderen skulle få stadfæstet sin straf, vil kvinden have interesse i at få omstødt tvangsfjernelsen.

- Hun har allerede siddet i 16 måneder, og hvis hun bliver løsladt efter to-tredjedele tid, så kan hun være ude om halvandet år, påpeger Rasmus Hedegaard.

Nordjyske skriver, at der normalt er genforhandling efter to år, når børn tvangsfjernes for anden gang. Ankestyrelsen bakker dog op om kommunens beslutning, fordi den vurderer, at tilstandene i familien ikke vil ændre sig de næste fire år.

Børnene fra den sociale nomadefamilie blev første gang tvangsfjernet for et år i februar 2010. Her blev forældrene varetægtsfængslet for vanrøgt og misbrug af deres i alt 10 børn.

To af børnene er nu over 18 år og derfor ikke omfattet af tvangsfjernelsen. Rasmus Hedegaard forventer, at byretten vil kunne behandle tvangsfjernelsen i løbet af tre måneder.