Sex-professor til Aalborg

Christian Graugaard er ansat som sexologiprofessor på Aalborg Universitet pr. 1. september.

Aalborg Universitet får danmarkshistoriens anden sexologiprofessor.

Aalborg Universitet kan nu prale at have ansat Danmarks anden sexologiprofessor. Gæsteforsker ved Det Kgl. Bibliotek, læge og ph.d. Christian Graugaard tiltræder nemlig pr. 1. september 2012 en stilling som professor i almen sexologi ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet.

Han overtager den faglige stafet fra sin mentor Preben Hertoft, som var Danmarks første professor i klinisk sexologi ved Københavns Universitet frem til sin pensionering i 1998.

45-årige Christian Graugaard har siden 2003 været formand for Sex & Samfund. Hans faglige interessefelt er kroppen, kønnet og seksualiteten, og foruden en række videnskabelige publikationer er han forfatter og medforfatter til en række bøger, som eksempelvis "Kun for drenge - værd at vide om krop, følelser og sex" (2011) og "Kend din krop, mand" (2006).

Christian Graugaard har siden 2006 været chefredaktør for verdens ældste medicinske tidsskrift, Bibliotek for Læger, i dag Lægeforeningens kvartalsskrift for medicinens historie, kultur, filosofi og metode.

Christian Graugaards ansættelse er et led i Aalborg Universitets prioritering af det sexologiske fagområde, og han skal således være med til at opbygge et ambitiøst forsknings- og formidlingscenter, som efter planen vil lancere en sexologisk masteruddannelse fra efteråret 2013. Det bliver i så fald første gang, at en videregående sexologiuddannelse udbydes ved et dansk universitet.

Forsiden lige nu