Sexchatter: Mit liv er ødelagt

Venner og familie har vendt ryggen til den 73-årige pensionist fra Sæby, der står tiltalt for at have opfordret en 13-14-årig pige til sex. Den 73-årige føler sig krænket.

Det var på Aalborg Banegård, at en 73-årig mand fra Sæby sidste år blev afsløret, da han troede, han skulle til et sexmøde med en 14-årig pige. I mere end et år havde han forsøgt at lokke det, han troede, var den 14-årige Sofie til sex via chat på internettet. Men Sofie var i virkeligheden den kvindelige journalist fra Ekstra Bladet, Tine Røgind.

- Det var hårdt at chatte med ham, fordi han var så dominerende. Jeg var flere gange nødt til at lukke ned for chatten, fordi jeg simpelthen ikke kunne holde ham ud, siger Tine Røgind nu næsten et år efter at hun afslørede sin sande identitet overfor den 73-årige.

Han står nu tiltalt i Byretten i Hjørring for forsøg på samleje med et barn under 15 år. Anklageren kræver ti måneders fængsel - hvor en del dog kan gøres betinget. Mens forsvareren kræver frifindelse.

Sagen, der er den første af sin art i dansk retshistorie, er så principiel, at Retten i dag valgte at udskyde domsafsigelsen til på mandag. Den 73-årige, der føler sig krænket af medierne og i særdeleshed Ekstra Bladet, fik det sidste ord i retten:

- Jeg føler mig forurettet og krænket. Pressen er grådig og har ingen etik. Det har handlet om at sælge aviser. Jeg har været en nyttig idiot, og mit liv er blevet ødelagt. Mine venner og familie har vendt mig ryggen, og havde det ikke været for min kæreste, havde jeg taget livet af mig selv, sagde den tiltalte pensionist i retten.

Han forklarede, at han havde regnet ud, at Sofie var ældre, end hun gav sig ud for, og at han kun ville mødes med hende for at se, hvem hun i virkeligheden var.

Da Tine Røgind blev afhørt i vidneskranken understregede hun, at hun udelukkende har opført sig passivt i forhold til den tiltalte. Det var ham, der opsøgte Sofie og ham, der foreslog sex, slog hun fast.
Forsvareren, Ove Jessen, mente dog, at Sofie i hvert fald i et enkelt tilfælde havde inviteret den tiltalte hjem til sig i København. I sin procedure forsøgte han at bagatellisere sagen ved at hævde, at sagen havde karakter af 'rollespil og fiktion og at ingen var blevet forurettet'.

En stor del af anklageskriftet er baseret på den korrespondance over internet og sms, som Ekstra Bladets journalist og den 73-årige førte fra maj 2007 til maj 2008. Her skriver den tiltalte blandt andet, at han vil 'lære den 13-årige Sofie at bolle'.