Sextiltalt far: Jeg har været en god far

Foto: Nils Sloth

Den tiltalte i den såkaldte Rebildsag nægter sig skyldig i de grove anklager om seksuelt misbrug af ni børn.

- Børnene var trygge ved mig.

Sådan lød det fra en 56-årig nordjysk mand, da retssagen mod ham mandag startede i retten i Aalborg.

Manden er tiltalt for groft seksuelt misbrug af syv af sine biologiske børn samt to piger uden for familien. Misbruget har angiveligt stået på siden 1994.

- Jeg har været en god far, det er jeg helt overbevist om, sagde den 56-årige i retten, hvor han samtidig nægter sig skyldig i samtlige anklager mod ham.

- Jeg har været der, når børnene har været syge. Når de er vågnet med mareridt om natten, så er det også mig, der har været der, tilføjede han og fastslog, at han aldrig har slået eller truet børnene.

- Aldrig nogensinde, lød det bestemt fra den tiltalte.

Samtidig fortalte han, at den ældste datter måtte være blevet presset af moren til at komme med de grove anklager mod ham.

- Jeg ved ikke hvorfor. Det kan kun min datter svare på, lød hans svar gentagne gange.

Den 56-årige er tiltalt for en lang række overgreb på syv af sine egne børn samt to af den i dag 15-årige datters veninder.

I flere tilfælde skal han desuden have tvunget fire af sine sønner til at have sex og anden kønslig omgang med den ældste datter.

Der er indkaldt i alt 18 vidner i sagen, som strækker sig over 14 dage i retten. Heriblandt er børnenes mor og otte af de ni børn, der angiveligt er blevet misbrugt.

Den yngste datter, som i dag er 11 år, skal ikke vidne på grund af sin unge alder. I stedet vil anklageren afspille en videoafhøring af datteren.

Sagen begyndte at rulle i september 2009, hvor en pædagog indberettede en mistanke om farens misbrug af de ældste datter.

Den tog dog først for alvor fart godt et år senere, hvor datteren fortalte sin plejemor, at hun var blevet misbrugt. Kort efter blev den 56-årige varetægtsfængslet, og anklagerne mod ham blev under efterforskningen udvidet til misbrug af ni børn.

Forsiden lige nu