SF har valgt spidskandidat til Regionsrådsvalget

Spidskandidat bliver Bente Lauridsen, som er medlem af det nuværende Regionsråd. Hun erstatter Thomas Krog, der har valgt ikke at genopstille.

SF har i går ved urafstemning udpeget partiets spidskandidater til regionsrådsvalget i Region Nordjylland til november.

1. Bente Lauridsen, VUC-lærer, Thisted
2. Lene Linnemann, socialpædagog, Aalborg
3. Dennis Stenbjerg Johansen, studerende, Aalborg
4. Mogens Ove Madsen, universitetslektor, Giver
5. Laurits Krog, fhv. forstander, Hals
6. Torben Færk, ældrechef, Øster Hornum
7. Jan Konradsen, social- og sundhedshjælper, Skørping

- Arbejdet i regionsrådet er både meningsfuldt og givende - og derfor stiller jeg også op igen, udtaler Bente Lauridsen i forbindelse med opstillingen.

Hun mener, at der er behov for at styrke regionernes beføjelser og arbejdsvilkår.

- Og når folketingsflertallet i løbet af næste valgperiode forhåbentligt vender, vil SF kunne få ændret meget. Den første periode efter kommunalreformen har vist at regionerne har en lang række opgaver udover sygehusområdet, hvor der er behov for et niveau mellem kommuner og stat, siger Bente Lauridsen.

- Selvfølgelig skal vi have det nye storsygehus i Aalborg Øst. Fra København prioriterer man simpelthen ikke Nordjylland med offentlige investeringer, men vi kan ikke leve af nationalparker alene. Der er behov for en regional vinkel, hvis vi ikke skal ende som udkant på alle områder. Regionen spiller desuden en central rolle i koordinering af såvel specialinstitutionerne, uddannelsesområdet som hele sundhedsområdet. Her er den store opgave at skaffe tilstrækkeligt med læger bl.a. ved at oprette lægehuse i yderområder, men også genoptræning og forebyggelse er områder, hvor regionen er i tæt samarbejde med kommunerne, lyder det fra SFs nye spidskandidat.

Forsiden lige nu