Jane Østergaard har trukket sig som spidskandidat for SF i Aalborg. Nu går partiet på jagt efter nye kandidater til kommunalvalget. Foto: TV2/Nord

SF i Aalborg i ruiner

Partiet har nu mistet både nummer et og nummer to på listen forud for det kommende kommunalvalg.

Det er personlige årsager, der gør, at Jane Østergaard trækker sig som spidskandidat for SF i Aalborg. Hun skriver på Facebook:

"Det er ikke en hovsa beslutning, og den har været meget svær at tage, da jeg har vidst at der vil blive spekuleret i en sammenhæng med SFs nuværende krise, især da Jørgen Andersen også har måttet træffe et lignende valg."

SF Aalborg fik fem mandater ved kanonvalget i 2009. Siden er det gået fra storhed til fald. Først brød Anne-Dorthe Krog og Felix Henriksen ud af partiet og blev løsgængere. Siden trak Jørgen Andersen sig som nummer to på listen, og nu trækker spidskanditaen sig så også.

Valgforsker Jonhannes Andersen mener, at uroen får voldsomme konsekvenser for kommunalvalget i november.

- Alt over et enkelt mandat tror jeg vil være en ekstra gevinst for dem, siger han.

SF medlemmerne i Aalborg er slået tilbage til start. De skal altså nu vælge en ny spidskandidat og en ny nummer to.

- Vi skal rundt blandt medlemmer og finde nogle kandidater, og vi har også nogle i kikkerten, siger Lars Hoffmeyer Nourup, organisatorisk næstformand i SF Aalborg.

Johannes Andersen anbefaler partiet at finde en ung kandidat. Folketingsmedlem Lisbeth Bech Poulsen er ifølge næstformanden blevet spurgt og hun har sagt nej.

SF i Aalborg vælger ny spidskandidat den 7. maj.