SF skifte chokerer

Foto: TV2/Nord

Folketingspolitiker Per Clausen raser over, at SF-Aalborg nu accepterer en 3. Limfjordsforbindelse over Egholm.

Byrådsmedlem i Aalborg Jens Toft Nielsen fra SF har længe kæmpet imod en tredje Limfjordsforbindelse over Egholm. Men nu har han erkendt, at den politiske situation har ændret sig, da SF ikke længere sidder i Regeringen.

- Jeg er chokeret over, at SF-Aalborg nu accepterer en 3. Limfjordsforbindelse over Egholm. Jeg håber, at Jens Toft-Nielsen er blevet misforstået, og at vi kan regne med hans støtte mod denne meningsløse og miljøødelæggende forbindelse, siger Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten i Aalborg Byråd.

Per Clausen mener fortsat, at der er gode muligheder for at forhindre en forbindelse over Egholm.

- Men det kræver, at alle kræfter koncentreres omkring kritik af de negative miljøkonsekvenser af forbindelsen over Egholm og fremhævelsen af alternativer, fortæller Per Clausen.

Jens Toft Nielsen tager afstand fra Per Clausens hårde udmelding.

- Jeg mener ikke, at jeg har skiftet holdning, men er kommet med mit bud til, hvordan Egholm-forbindelsen kan gøres mest smertefrit. Vi har hele tiden været afstander af den løsning, siger Jens Toft Nielsen.

Egholmlinjen er en 20 kilometer lang firesporet motorvej - som ifølge indstillingen skal begynde som en tunnel fra Aalborg siden - og ende i en lavbro fra Egholm til Nørresundby.

Forsiden lige nu