LIGE NU:

SF stadig splittede

Her til aften var der krisemøde hos SF i Aalborg. Mange vrede SF-medlemmer var mødt op for at høre skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) forsvare den nye skatteaftale, som regeringen har indgået med Venstre og Konservative.

Stemningen var trykket, og tonen rå, da skatteministeren kom til Aalborg mandag aften.

Regeringens skatteaftale har hen over weekenden vakt harme i nordjyske SF-bagland. Derfor var skatteministeren kommet til Aalborg for at tale ud med medlemmerne.

- Jeg synes, at det var et godt møde og en god oplevelse at være her i Aalborg og diskutere med medlemmerne. Der var ærlige diskussioner, og som én af medlemmerne sagde på godt jysk, så er det en "tålelig aftale" også for SF, siger Thor Möger Pedersen efter mødet.

Efter det to timer lange møde for medlemmerne, hvor pressen ikke havde adgang, var meningerne om skatteaftalen stadig delte blandt de fremmødte medlemmer.

- Folk fik lov at komme af med det de havde brug for, og der blev svaret godt på det fra skatteministerens side, og han anerkendte også at der helt sikkert er ting i det, som er meget meget svære at spise for SF, siger Thomas Klimek, der medlem af landsledelsen i SF.

Lene Linnemann, der er regionrådsmedlem for SF i Region Nordjylland var ikke begejstret for de svar, som skatteministeren kom med.

- Min holdning er stadig, at den politik som SF fører på landsplan, det er ikke den samme politik, som var årsag til, at jeg meldte mig ind i SF. Politiken der bliver ført på Christiansborg har ændret sig helt vildt meget, og det har jeg ikke, siger Lene Linnemann.

Skatteministeren tog afsted fra Aalborg igen mandag aften og skal i de kommende dage besøge fire andre store byer.