SF'er boycotter dronningebesøg

Foto: TV2/Nord

Dronningens besøg i Brønderslev kommune deler vandene i SF's byrådsgruppe. Et menigt byrådsmedlem er så sur over beslutningen om at bruge penge på dronningens besøg, at han boykotter en middag på kongeskibet.

SF'eren Ole Andersen er enig i, at en usædvanligt velplejet Rhododendron Park midt i Brønderslev er et flot syn. En hær af gartnere har gjort parken klar til royalt besøg på tirsdag, men den slags er ikke gratis.

- Blomsterne blomstrer over det hele og der pilles og males. Det er rigtig flot, og det vil jeg også gerne være med til. Problemet er bare, at vi ingen penge har I kommunen, siger Ole Andersen til TV2/Nord.
 
Kommunen er ramt af store millionbesparelser, derfor mener han ikke, at der skal bruges penge på et royalt besøg, og derfor har han ikke tænkt sig at møde op til dronningens middag på Kongeskibet Dannebrog.

-Jeg har ikke tænkt mig at deltage i sådan en jubelfest, og bruge p enge, når vi samtidig skal spare på de direkte ydelser, siger han.

Den holdning deles ikke af partifællen Thomas Krog. På tirsdag tager han jakken ud af skabet og tager til middag med Dronningen. Han har selv været med til at beslutte, at kommunen skal bruge 100.000 kroner på det royale besøg. Dertil kommer de penge, det koster at renovere og opfriske kommunale områder.

- Jeg ser det som en investering, det er helt sikkert. Jeg tror, det er godt for byen, der også får en oplevelse. Det giver god stemning og der er mange, der glæder sig. Der er ingen grund til at være negativ, siger Thomas Krog til TV2/Nord.

Så mens Hr. og Fru Krog tager til royal middag tirsdag aften, tager partifællen Ole Andersen på arbejde.

- I forbindelse med mit arbejde har jeg en faglig sag i Viborg, så den kører jeg ned og laver og det glæder jeg mig til, siger Ole Andersen.

Forsiden lige nu