SF'ere raser efter landsmøde

Foto: Per Frank Paulsen

To nordjyske SF'ere er oprørte efter landsmødet, hvor de føler sig overhørt af ledelsen.

I weekenden holdt SF landsmøde, og det har ført betydelige dønninger med sig. På mødet blev valgt ny landsledelse og to nye næstformænd.

Flest stemmer af alle i den nye landsledelse fik Meta Fuglsang. men hun blev overset, da der skulle vælges næstformænd. Det blev Mette Touborg og Mattias Tesfaye, der satte sig på de poster.

Det har betydet, at to nordjyske SF'ere på deres Facebookprofiler har skudt efter partiets ledelse, fordi man har overset medlemmernes massive opbakning til Meta Fuglsang, og fordi de føler, at ledelsen er blevet mere højredrejet.

- Det er ikke medlemmerne, der har flyttet sig, det er partiets ledelse. Alle kan se, at de vil flytte os længere mod højre, siger Lene Linnemann, der er medlem af regionsrådet, til TV2/NORD.

Og hun er ikke ne om kritikken.

- Jeg er frustreret og ked af det. Ledelsen siger, at vi er et enigt parti. Det er vi overhovedet ikke, siger Berit Byg, byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune.

Begge SF'ere siger, at de overvejer deres fremtid i partiet. Men omvendt mener Lene Linnemann, at problemet skal bekæmpes indefra, og derfor har hun ikke i sinde at forlade partiet nu.

Forsiden lige nu