LIGE NU:

Shitstorm rammer nordjysk campingplads

En kunde på Hirtshals Camping blev bedt om at forlade stedet, og derefter blev Facebooksiden "Boykot Hirtshals Camping" oprettet. Nu trues der med dårlige anmeldelser.[size=2] [/size]

I dag emmer det af ro på Hirtshals Camping. Men på Facebook er stemningen langt fra den samme. Her er der oprettet en side med navnet "Boykot Hirtshals Camping", hvor flere raser over pladsens ejere.

På Facebook-siden står der:

"Hirtshals Camping har bortvist et af de mest fredelige og søde mennesker i hele Vendsyssel, blot fordi han ikke passer ind i klientellet. Han er en aldrende herre, der godt kan lide en bajer, men han har aldrig gjort en flue fortræd."

Mere end 350 personer synes godt om siden, og mange har delt det kritiske opslag. Det ryster campingpladsens forpagter.

- Da jeg hørte om siden på Facebook, tænkte jeg: "Åh nej, hvad sker der nu." Og så kunne jeg slet ikke overskue, hvad det var, der var sat i gang, siger forpagter Jørgen Eriksen.

Det, at campingpladsen bliver udsat for kritik på Facebook, er det som i dag kaldes en shitstorm. Det kan ifølge en ekspert i sociale medier være alvorligt.

- En sådan kritik af en virksomhed kan nå ud til mange tusinde personer på ganske ganske kort tid og dermed gå ud over virksomhedens brand, siger kreativ direktør i KONXION, Thomas Thomsen.

Det seneste år har flere virksomheder været udsat for en shitstorm på de sociale medier. Sidste år var det Mortens Kro i Aalborg og også Jensens Bøfhus oplevede et stormvejr på Facebook efter en navnestrid med ejeren af Jensens Fiskerestaurant i Sæby.

Forpagter af Hirtshals Camping har ikke deltaget i debatten på Facebook, men forklarer for første gang i dag, hvorfor manden ikke var velkommen på pladsen.

- Hirtshals Camping er en familieplads, og vores alkoholpolitik passer ikke overens med hans ønske. Men vi er meget kede af sagens udvikling, siger Jørgen Eriksen, der har haft Hirtshals Camping siden november.

TV2 Nord har i dag været i kontakt med ham, der har oprettet siden "Boykot Hirtshals Camping." Han ønsker ikke at stille op til interview, men fastholder, at campingpladsen har diskrimineret manden, der ikke måtte være på pladsen.

Tonen på siden er også blevet mere truende over de seneste dage. En person skriver:

"Jeg kan love jer, at hvis ikke Hirtshals Camping kommer ud af busken, så har jeg 50 personer, der giver en lav anmeldelse på tripadvisor på mandag, og så vil jeg love jer for at der ikke kommer flere udenlandske gæster på den plads!"

Flere har nu anmeldt siden for truende adfærd.

- Men det er svært at få fjernet siden. Der skal rigtig mange anmeldelser til, for at det har en effekt, fordi de tal vi kender i Danmark er små i forhold til alt det, Facebook får ind af klager, siger Thomas Thomsen fra KONXION.

Jørgen Eriksen håber i hvert fald, at sagen snart går i glemmebogen.

- Jeg håber virkelig, at folk kan glemme det her, og at vi kan få en rigtig god sommer med en masse turister.

play Danmarks største: Tag med i Fårup Sommerlands 40 meter høje rutsjebane

Frede_Andersen_og_Vita_Treumer_Andersen

Sjælden plante er flyttet ind i Vita og Fredes have

TV2 nord redaktion 2

Nyt samarbejde: Regionale mediehuse styrker journalistikken

def_thumb,50_percent

play "Vi fortsætter strejken, lige så længe det er nødvendigt"

play Danmarks største: Tag med i Fårup Sommerlands 40 meter høje rutsjebane

Frede_Andersen_og_Vita_Treumer_Andersen

Sjælden plante er flyttet ind i Vita og Fredes have

Til forsiden

Til forsiden