Foto: TV2/Nord

Shoppingcenter med milliongæld

Ejerne af butikscentret Metropol i centrum af Hjørring sidder inde med en gæld på næsten 600 millioner kroner, og kan som kunde i Fjordbank Mors have været medvirkende til, at banken krakkede tidligere i år.

Det skriver nordjyske.dk

Med en gæld på næsten 600 millioner og et minus i egenkapitalen på 32,7 millioner kroner, ser økonomien ikke strålende ud hos shoppingcentret Metropol i Hjørring. Ejerne af handelscentret har sat 80 millioner kroner til siden åbningen i 2008.

- Det er klart, at når de har en negativ egenkapital, så er selskabet i problemer, fastslår Per Bukh, der er professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet.

Metropol kan ligeledes være en af årsagerne til, at Fjordbank Mors tidligere i år krakkede. Fjorbank Mors har nemlig 115 millioner kroner til gode hos shoppingcentret, men nu er pantet i butiksbygningen ikke længere de 115 millioner kroner værd.

Krisen hos Metropol får ifølge centerchefen dog ingen konsekvens for de handlende.

- For vores vedkommende tror jeg ikke, at det har nogen betydning, om det er den ene eller den anden, der ejer vores mursten. Det er kun murstenene, ejerne ejer, siger centechef Jes Jacob.