02:43

Foto: TV2 Nord

1 af 2

SIAD aflyser demonstration i Hjørring

I aften er der varslet to demonstrationer i Hjørring. Kun én af de to planlagte demonstrationer bliver til noget. Gruppen "Hjørring for Mangfoldighed" gennemfører sit arrangement, selv om SIAD har aflyst sin demonstration.

Flere steder i landet har foreningen Stop Islamiseringen Af Danmark (SIAD) igennem de sidste måneder afholdt demonstrationer. Seneste to gange i Aalborg og i Hobro. I aften var der planlagt endnu en demonstration i Hjørring, men den er nu blevet aflyst.

Alle steder, hvor SIAD har demonstreret, har der samtidig været arrangeret mod-demonstrationer af lokale mangfoldighedsgrupper. Således har gruppen "Hjørring for Mangfoldighed" også planlagt en moddemonstration i aften kl 18 i Hjørrings gader.

- Vi vil gerne vise, at vi er mange i Hjørring, der ikke deler det indskrænkede menneskesyn, som SIAD repræsenterer. Vi benytter anledningen til at minde hinanden om, at vi er et samfund, der bygger på værdier som frisind, tolerance, solidaritet og sammenhold, siger Peder Hvelplund fra "Hjørring for Mangfoldighed".

Selv om hovedårsagen til mangfoldighedsarrangementet - altså SIADs demonstration - ikke er aktuel alligevel, så vil modarrangementet stadig blive afholdt, fortæller Peder Hvelplund.

- Og hvis SIAD kommer til Hjørring en anden gang, så er vi klar her igen, siger Peder Hvelplund.

SIAD oplyser, at aflysningen skyldes sygdom.