Foto: Daniel Mikkelsen

Sidste brik faldet på plads for Jutlander

Repræsentantskabet i Sparekassen Hobro har i dag sagt god for en fusion.

Det er nu en realitet, at Sparekassen Himmerland og Sparekasse Hobro fusionerer. I går sagde Sparekassen Himmerland på en generalforsamling god for sammenlægningen med et flertal på mere end 99 procent af de afgivne stemmer, og i dag stemte 85,7 procent af repræsentantskabet i Sparekassen Hobro ja til en fusion.

Sammenlægningen betyder, at den nye Jutlander Bank får 97.000 kunder, et forretningsomfang på 28 milliarder kroner og en egenkapital på 2,4 milliarder kroner.

- Vi skal ikke ligne de største pengeinstitutter i landet. Men det er de største, vi skal konkurrere med. Derfor er vi nødt til at være effektive og kompetente også på længere sigt. Og det kræver en vis volumen, understreger Poul Damgaard og Per Sønderup, der bliver sideordnede direktører i den nye bank.

Selvom det blev et rungende ja til den nye Jutlander Bank, vil det tage noget tid, før navnet vinder indpas hos de nye kunder. Det bliver nemlig en glidende overgang, og den endelige sammenlægning af de to banker ventes først færdig efter sommerferien.