Foto: Ib William Christensen

Sidste dag med livredning på de nordjyske strande

Efter en noget blandet sommer pakker TrygFondens livreddere nu grejet sammen.

I dag er det sidste chance, hvis man skal nå en dukkert i de nordjyske bølger under opsyn af livreddere. I morgen pakker TrygFonden deres seks livreddertårne sammen efter en noget kold og våd sæson.  

Livredderne har ikke ligefrem haft sved på panden gennem sommersæsonen, fordi det kolde og regnfulde vejr har holdt badegæsterne fra stranden.

- Det giver os tid til både at drikke kaffe og træne vores færdigheder, siger Aske Frydenlund-Vad, der er kystlivredder i Blokhus.

På trods af de stille timer i livreddernes udkigstårne, er det alligevel blevet til tre livreddende aktioner, og 176 gange er der givet førstehjælp til badegæster på de nordjyske strande.  

TrygFonden har holdt øje på strandene i seks uger, og selvom det ikke har været det fineste sommervejr, så er det med blandede følelser, at de unge livreddere rejser hjem til dagligdagen.

- Det bliver godt at komme hjem, men jeg kommer også til at savne livet på stranden. Men så er der jo heldigvis en sommer igen til næste år, siger livredder Aske Frydenlund-Vad.