Foto: Helene Gottschalk

Sidste optagelser i kassen

Lige nu finder de sidste optagelser sted til dette års julekalender "Tvillingerne og Julemanden".

Holdet har været igang siden slutningen af januar og har blandt andet filmet på Klarupgaard uden for Aalborg, ved fyret i Hirtshals, i kalkminerne,i zoologisk have, på skjøtebanen og i klosteret i Aalborg.

- Det er rart at vise billeder, der ligger udenfor Valby Bakke. Alting foregår jo som regel i København, så det er godt at komme ud hvor der er luft og plads, siger Morten Rasmussen, der er direktør og producer i Deluca Film.

Lars Hjortshøj spiller endnu engang julemanden Nicolas, der skal redde julen. Og for ham har det også været en fornøjelse at filme på de mange locations i det nordjyske.

- Overalt hvor vi har været har folk taget rigtig godt imod os. Der er jo nogen, der siger, det er nemmere at lave film her, fordi folk er ekstremt hjælpsomme, siger han.

Efter de nu 17 ugers optagelse venter en masse klippearbejde, så julekalenderen kan blive færdig til den 1. december. Og selvom Lars Hjortshøj ikke må afsløre noget om handlingen, vil han godt løfte sløret for at der måske er en enkelt replik, der kommer til at gå igen i dette års julekalender.

- ja, der er en, der får lov til at overleve fra sidste år - nemlig at julemanden siger "argh"..., siger Lars Hjortshøj.