LIGE NU:

Sigøjnere på spil i Nordjylland

Nordjyllands Politi advarer mod en gruppe sigøjnere, der i øjeblikket er på turne igennem Nordjylland.

Sigøjnerne afprøver for tiden et gammelt trick ved motorvejene i det nordjyske. To personer standser en bil i nødsporet med motorhjelmen oppe, og venter på en venlig sjæl standser for at hjælpe. Men i stedet for hjælp har sigøjnerne brug for penge, og prøver derfor at sælge guld og andre goder. I visse tilfælde er de hjælpsomme bilister også blevet frastjålet deres ejendele.

Vagtchefen ved Nordjyllands Politi, Henrik Hyldig, opfordrer nordjyderne til at køre videre, hvis de møder en bil ved motorvejen, og personerne kunne ligne sigøjnere. Men samtidig skal man selvfølgelig gøre, hvad man kan, hvis nogen i virkeligheden har brug for hjælp.

Sigøjnerne holder som regel til ved motorvejen og overnatter ved rastepladserne rundt omkring. Nordjyllands Politi besøgte søndag eftermiddag en rasteplads ved Dall, hvor omkring 20 sigøjnere holdt til.

Ifølge vagtchefen ved Nordjyllands Politi, Henrik Hyldig, er der ikke meget politiet kan stille op, udover at sigte de pågældende når de tages på fersk gerning. Sigøjnerne er som regel EU borgere, så de kan ikke udvises af landet.