Foto: Ib William Christensen

03:12

Uddannelsesloft: Simone er ordblind og frygter for sin fremtid

1 af 2

Simone er ordblind og frygter for sin fremtid: - Jeg er vred og utryg

Mandag blev det meget omtalte uddannelsesloft vedtaget i Folketinget. En lov, som betyder, man kun må gennemføre én bachelorgrad i det danske system.

- Jeg er meget vred, og jeg er blevet usikker på, om jeg skal fortsætte på mit studie. 

Sådan lyder det fra Simone Strandbjerg, som læser Organisatorisk Læring på Aalborg Universitet. 

Hun er egentlig glad for sin uddannelse, men på grund af sin ordblindhed, frygter hun at komme ud med et resultat, som gør det svært for hende at finde et job.

Jeg er meget meget utryg. Det er det, jeg tænker på, når jeg står op og det er det, jeg tænker på, når jeg går i seng.

Simone Strandbjerg, studerende

- Jeg har ikke fået de resultater, jeg håbede på, og det er jeg rigtig ærgerlig over. Det gør, at nu hvor jeg ikke kan dobbeltuddanne mig, kan jeg ikke supplere med fag, så derfor har jeg valgt at tage overlov og tale med en studievejleder om, hvad jeg skal med mit liv nu, siger hun.  

Det er et flertal bestående af regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der står bag lovforslaget, som vil spare for over 342 millioner kroner i 2020. 

På UCN oplever studievejlederne flere studerende, som står i samme situation som Simone Strandbjerg. De har svært ved at rådgive dem, fordi de ganske enkelt ikke ved, hvad valgene kommer til at betyde i fremtiden. 

Vi møder også studerende som overvejer at stoppe lige før deres bachelor, fordi de er bange for, at det låser dem at færdiggøre den.

Gitte Carstensen, studievejleder, UCN

- Vi møder også studerende, som overvejer at stoppe lige før deres bachelor, fordi de er bange for, at det låser dem at færdiggøre den, siger studievejleder Gitte Carstensen. 

- Jeg er frustreret som vejleder, fordi jeg gerne vil hjælpe dem med at finde en vej. Det er jo det, jeg er sat i verden for, men det er svært for os studievejledere at sige, hvad det vil betyde fremadrettet, siger Gitte Carstensen. 

På UCN er rektor, Lene Augusta Jørgensen, også frustreret over den beslutning politikerne har taget i dag.

- Over de sidste to uger er situationen eskaleret. Og i dag har vi nogle politiker, der har vedtaget det her uddannelsesloft, og jeg synes godt, de kunne have lyttet til de studerende, siger Lena Augusta Jørgensen.

Med politikernes beslutning er Simone Strandsbjergs uddannelsesplan smuldret.

- Jeg er meget meget utryg. Det er det, jeg tænker på, når jeg står op, og det jeg tænker på, når jeg går i seng. Fremtiden er lige nu meget sløret, slutter hun.