LIGE NU:

Sindal-ulykken: Tiltalt SMS'ede kolleger

Den tiltalte fra Sindal-ulykken både talte og SMS'ede før ulykken, men siger, han havde opmærksomheden på trafikken, da ulykken skete.

Lasse Burholt, der er tiltalt for uagtsomt manddrab ved 16. juli at have ført den bil, der kørte ind i en venstresvingende Citroen Berlingo med en mor og fire børn, hvor af de tre børn mistede livet, erkender i Retten i Hjørring i dag, at han både talte og SMS'ede fra sin mobiltelefon på den fatale tur.

Retten i Hjørring er fyldt med journalister og fremmødte, og man har været nødsaget til at tage ekstra stole ind i retten. Det er den tiltalte der fra morgenstunden afhøres og her er han blevet mødt med optegnelser over sin aktivitet på mobiltelefonen. De viser at Lasse Burholdt både sendte og modtog SMS'er ligesom han havde en samtale på fire minutter.

Anklageren har i retten spurgt Lasse Burholt om han under køreturen tænkte over farerne ved at tale og SMS'e i trafikken.

- Så længe jeg orienterede mig i trafikken, har jeg ikke haft det i tankerne. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde jeg havde tænkt over det.

Lasse Burholt har om selve ulykken fortalt, at han efter sin egen vurdering kører med mellem 105 og 120 kilometer i timen og at han på afstand kan se at Berlingoen holder og skal dreje til venstre.

- Der holder en bil, og den skal blive holdende, forklarer Lasse Burholt i retten at han tænkte før ulykken.

Det gør den dog ikke, og efter Lasse Burholt forklaring drejer den ud foran ham, nærmest i samme sekund som han skal passere den.

- Jeg skal bare ramme bilen så langt mod bagenden som muligt, så den kan kurre rundt, forklarer den tiltalte, at han tænkte i det øjeblik.

- Men jeg blæser lige igennem den, fortsætter han.

Efter ulykken sortner det hele for Lasse Burholt. Det næste han hører er efter eget udsagn en kvinde der kommer løbende over til sig og siger, at moderen til de tre børn, der mistede livet var kørt direkte ud foran ham.

- Hun så dig ikke, skulle kvinde have sagt.

Anklagemyndigheden vil have Lasse Burholt idømt en bødestraf og en betinget frakendelse af kørekortet.