Foto: Ib William Christensen

Skadet dansk ishockeyspillers fyring skaber debat

Bjarke Møller fik ophævet sin kontrakt med Aalborg Pirates og tilbudt en ringere. - Urimeligt, mener forening.

En lyskeskade sendte ishockeyspilleren Bjarke Møller ud i et længere skadesforløb, og den usikkerhed fik hans klub, Aalborg Pirates, til at ville ændre i kontraktforholdene.

Bjarke Møllers oprindelige kontrakt blev derfor ophævet, og spilleren fik i stedet tilbudt en ny med en lønnedgang på 40 procent.

Den behandling er ikke i orden, mener Danske Eliteudøveres Forening (DEF).

- Helt banalt med de kontraktvilkår der er i ishockey i dag, har en klub mulighed for at opsige en skadet spiller. Det, synes vi ikke, er rimeligt.

- En idrætsudøver, der har gjort, hvad han kunne for at passe sin sport og er kommet til skade i den forbindelse, skal jo ikke straffes for det, siger foreningens direktør, Mads Øland.

Bjarke Møller afviste den nye, forringede kontrakt og er nu fortid i den nordjyske klub.

Klubben gjorde brug af en tre måneders såkaldt prøvetid, hvor både spiller og klub har ret til at stoppe kontrakten med kort varsel.

Og det ser direktør i Dansk Ishockey Union, Enver Hansen, intet problem i.

- Vi synes, at vilkårene i standardkontrakten er rigtige og rimelige.

- Hvis han er opsagt i henhold til kontrakten, og kontraktens vilkår er opfyldt, så har jeg ikke noget problem med det.

- Jeg synes ikke, at det er urimeligt. Det svarer til det, der står i funktionærloven, og jeg tror ikke, at der er nogle, der vil mene, at funktionærer er dårligt beskyttede i Danmark, siger han.

DEF har taget kontakt til unionen for at se på standardkontrakten og forsøge at sikre bedre beskyttelse for spillerne.

- Det er ikke rimeligt, det Bjarke er kommet ud for, at han bliver presset ud af sin kontrakt og tilbudt en ny, der er 40 procent ringere på grund af en lyskeskade. Det må ikke kunne lade sig gøre.

- Selvfølgelig stiller vi krav og forlanger, at det bliver bedre. Det er klart. Men man kommer ikke igennem med det uden at overbevise branchen om, at det også er positivt i det store billede.

- Så skal du starte en krig, og det gør vi ikke til at starte med. Man kommer længst med at tage de små skridt. Vi vil give dem modspil på en konstruktiv måde, siger Mads Øland.

Men forhandlinger om at ændre kontrakten kommer nok ikke på tale.

- Jeg hører gerne fra Mads Øland, men vi har ingen planer om at ændre standardkontrakten. Det er jo os, der har lavet den i samarbejde med klubberne, så vi er tilfredse med den.

- Hvis man i funktionærretten har vilkår om prøvetid og om, at man kan blive opsagt ved sygdom, skal man også have det i sportens verden. Jeg synes ikke, at der er noget urimeligt i det, lyder det fra Enver Hansen.

/ritzau/