Det kan give miljømæssige og økonomiske fordele at bygge øfærger i lettere materialer, og det skal et firma i Skagen være med til at undersøge.

Skagenfirma udvikler økofærge

Danish Yachts skal bygge en økonomisk og miljøvenlig ø-færge.

Tunøfærgen, der sejler mellem Hou og Tunø, kna gøres mere miljøvenlig og økonomisk end den er i dag, og det projekt skal Skagenfirmaet Danish Yachts være en del af.

Det skriver Maritime Danmark.

Skagenfirmaet var en af 42 ansøgere, der sidste år fik støtte til udvikling af Projekt Øko Færger, som er et nordisk projekt, der har til hensigt at optimere de små øfærger. Og her har man altså set nærmere på færgen til Tunø i et samarbejde med Odder Kommune og Tunøfærgen.

Danish Yachts har arbejdet med mulgiheden for at bygge færgen i kulfiber eller lignende materiale, og dermed vil man kunne nøjes med to motorer på hver 110 KW mod i dag 422 KW.

Det vil give mulige økonomiske besparelser såvel som miljømæssige gevinster, når man kan reducere motorstørrelsen og udledningen af skadelige stoffer.

Man mangler dog fortsat kendskab til mulighederne for at bygge øfærger i kulfiber eller lignende kompositmaterialer, og samtidig skal det undersøges, om det er lige så sikkert, som de stålkonstruktioner, der er i dag.