08:48

Foto: Michael Schmidt Thomsen

1 af 2

Skal din leder have et klap på skulderen?

Lige nu kan medarbejdere på arbejdspladser i Nordjylland indstille deres ledere til Den Nordjyske Ledelsespris 2015. Sidste års vinder Birgitte Kvist var rørt over, at det var hendes medarbejdere, der havde indstillet hende til prisen.

Hvis din leder er noget særligt, så kan du stadigvæk nå at indstille ham eller hende til Den Nordjyske Ledelsespris 2015. For Birgitte Kvist, der vandt prisen sidste år, var det særligt rørende, at det var personalet, som havde valgt at indstille hende til prisen.

- Det er jo det, der betyder alt, fordi det er jo personalet man omgås i hverdagen. Men det var også personalet, der var blevet beskåret med ti procent i løbet af foråret, hvor vi var inde i store reduktioner. Og derfor er det jo helt fantastisk, at de i sådan en situation har tid og overskud til at se, at der sidder en leder, som de gerne vil anerkende, fortæller Birgitte, der er områdeleder for Sundhed og Sygepleje i Frederikshavn Kommune.

Spørger man Birgittes medarbejdere om, hvad der gør hende til en god leder, så er det ord som opmærksom, empatisk og dygtig, man får som svar. Birgitte gør da også, hvad hun kan, for at være en god leder overfor personalet.

- Jeg forsøger, at være en meget nærværende leder, som har fokus på den enkelte medarbejder. Jeg har jo nogle medarbejdere, der arbejder meget tæt ude ved borgerne. Og hvis ikke man selv har det godt som personale, så kan det være svært at tage hånd omkring borgere, der har det svært. Så jeg forsøger, at være den der har fornemmelsen af mit personale, men samtidig har jeg også et personale, der er super dygtige, og som er selvtilrettelæggende, og jeg står ikke og laver kontroller, fortæller Birgitte.

Der er mulighed for at indstille sin leder indtil fredag d. 2. oktober klokken 12.