Foto: Per Frank Paulsen

Skal du bygge? Her er det dyrest og billigst at få behandlet din sag

Fra kommune til kommune er der stor forskel på, hvad det koster at få behandlet en byggesag. Nogle steder er det gratis, mens det i Brønderslev Kommune koster næsten 800 kroner i timen.

Når den perfekte byggegrund er fundet, og drømmehuset stort set er tegnet færdigt oppe i hovedet, er der en lillebitte, men temmelig vigtig detalje, der skal klares, inden man kan realisere drømmen:

Nemlig at få en byggetilladelse.

Og her er det værd at orientere sig om praksis i den kommune, man nu måtte have lyst til at bygge i. For der er stor forskel på, hvad det fra kommune til kommune koster at få behandlet sin byggesag. Det viser nye tal fra Dansk Byggeri. Der er nemlig ikke to kommuner, der tager det samme - nogle kræver fast gebyr, andre kører med timepriser, mens enkelte kommuner behandler sagerne helt gratis.

Billigst i Rebild, dyrest i Brønderslev

I Nordjylland er der stor forskel på den billigste og den dyreste kommune. I den helt lave ende, hvor en byggesagsbehandling koster lige præcis 0 kroner finder mand Rebild og Thisted kommuner.

Resten af de i alt 11 nordjyske kommuner har timepriser for dét stykke arbejde - og her topper Brønderslev Kommune, ikke bare i Nordjylland, men også på landsplan. Med en timetarif på 798 kroner placerer det kommunen øverst i tabellen i Nordjylland og på en tredjeplads over de dyreste kommuner i Danmark.

Den billigste timepris finder man derimod i Mariagerfjord Kommune, som behandler byggesager for bare 307 kroner i timen.

Den gennemsnitlige timepris ligger på 546 kroner i Nordjylland.

Du kan se den fulde liste her:

Priser for at behandle byggesager:

Brønderslev Kommune: 798 kroner i timen
Jammerbugt Kommune: 650 kroner i timen
Frederikshavn Kommune: 570 kroner i timen
Morsø Kommune: 550 kroner i timen
Læsø Kommune: 545 kroner i timen
Hjørring Kommune: 500 kroner i timen
Aalborg Kommune: 490 kroner i timen
Vesthimmerlands Kommune: 320 kroner i timen
Thisted Kommune: 0 kroner
Rebild Kommune: 0 kroner