LIGE NU:

Skånejob på 37 timer

Tommy Nielsen fra Aars blev skadet i et trafikuheld, og der går op til et år, inden han kan bevæge sig normalt igen. Han bad derfor kommunen om et skånejob i mens - og fik 37 timers fabriksarbejde.

Tilbage i 2009 kørte Tommy Nielsen galt og ødelagde sit højre knæ. I december måned gennemgik han en omfattende knæoperation - en operation der betød, at lægerne har vurderet, at han først er 100 procent arbejdsdygtig igen i 2012.

- Jeg kan ikke holde til at sidde stille, det har været svært de sidste to år, at jeg ikke har kunnet komme ud og arbejde. Jeg vil rigtig gerne ud og lave noget igen, så hurtig som muligt, siger Tommy Nielsen til TV2/NORD. 

For at komme i gang meldte han sig til arbejdsprøvning hos kommunens jobcenter, i håb om stille og roligt at kunne komme i gang igen. Han fik dog langt mere, end han håbede på. Vesthimmerlands Kommune kvitterede med et fabriksarbejde 37 timer ugentligt.

- De forlanger, at jeg skal stå op i otte timer ved en maskine, og det kan jeg overhovedet ikke gøre på nogen måde, siger han.
Selvom han på jobcenter Vesthimmerland har fortalt, at det det ikke er fysisk muligt for ham, at arbejde 37 timer ugentligt, ændrer det ikke på situationen;

- Kommunen forlanger jo, at jeg tager skånejobbet, ellers skal jeg raskmelde mig, og der er ikke noget af det, der er realistisk på nogen måder.

Da det torsdag er helligdag, er der er derfor fuldstændig lukket og slukket på jobcentret i Aars. TV2/NORD talte torsdag med kommunens beskæftigelses- og socialforvaltningen. De forstår godt, at Tommy Nielsen er frustreret, men de vil ikke udtale sig yderligere, før de har haft mulighed for at sætte sig ordentligt ind i sagen mandag, når jobcentret åbner igen. Mandag er også dagen, hvor Tommy Nielsen starter på fabrikken.