SKAT advarer nu ejere af biler på gule nummerplader. Brug dem ikke til privatkørsel, det koster mange penge. Foto: Thomas Gaardsmand

Skat advarer gulpladebilister

Skat advarer kraftigt ejere af gulpladebiler mod at bruge dem privat. Også selv om det kun er en enkelt tur.

Det sker på baggrund af en sag fra Hjørring, hvor en direktør er blevet dømt i Landsretten for at køre privat i en bil på gule plader En sag, der koster ham 700.000 kroner fortæller DR Nordjylland.

Så har man en gulpladebil, skal man huske at overholde både færdselsregler og skatteregler, siger afdelingsleder hos Skat Nordjylland Erik Biegel.

- Der ligger et meget stort ansvar hos dem, som vælger at købe en bil på gule plader og overhovedet ikke lade sig beskatte af noget. For der er det vigtigt, at de er klar over, at de overhovedet ikke må bruge den til private forhold, siger han.

I sagen fra Hjørring koster det en direktør og hovedaktionær 700.000 kroner, at han i en vejkontrol blev stoppet, da han var på vej i en firehjulstrukken Volvo på gule plader med en trailer ud til sin svigerfar.

Landsretten fandt det bevist, at der var tale om privat kørsel, fordi svigerfaren skulle låne traileren.

Så lad være med at køre privat i gulpladebiler, lyder det fra Skat, som er på vej med nye kontroller, siger afdelingsleder Erik Biegel.

- Der er ingen tvivl om, at vi opretholder en kontrol på det her område, fordi det er tale om store beløb, og vi mener, det er vigtigt, at der er en risiko for at blive opdaget, siger han til DR Nordjylland.