SKAT Nordjylland jagter "papegøjeplader"

SKAT er blevet opmærksom på, at en del virksomhedsejede gulpladebiler er indregistreret til blandet og privat benyttelse alene for at undgå SKATs og andres opmærksomhed, når bilerne bruges privat.

- Desværre er virksomhedsejerne ikke opmærksomme på, at når de vælger at indregistrere deres varebiler til blandet benyttelse, og bilerne indgår i virksomheden eller ejes af et selskab, så skal der i de fleste tilfælde også ske en beskatning af fri bil, ligesom moms af købsprisen på bilen skal indbetales, fortæller Keld Sørensen fra Indsats i SKAT Nordjylland.

SKAT vil derfor i den kommende tid undersøge, om ejerne af de blandede benyttede biler har behandlet det rigtigt efter moms- og skattereglerne, eller om de udelukkende har indregistreret bilerne til blandet benyttelse for at få udleveret mærkaten eller "papegøjepladerne", så de tilsyneladende må køre privat.

I forbindelse med gulpladeaktionerne i 2007 og 2008 var indsatsen næsten udelukkende rettet mod biler, som var indregistreret til 100% erhvervsmæssig anvendelse, men som blev brugt privat. - Det er der naturligvis nogle, som har været opmærksomme på, og de har derfor omregistreret eller indregistreret deres biler til blandet benyttelse, siger Keld Sørensen.

Forsiden lige nu